עורך דין תאונת אופניים – המדריך המלא לנפגע

מאז כניסתם של האופניים החשמליים לחיינו הפכו תאונות הדרכים עימם לעניין שכיח. פגיעה בתאונת אופניים עלולה להיות קשה ולהותיר נכויות ונזקי גוף שונים. תביעות פיצויים בעקבות פגיעת אופניים נעשות באמצעות עורך דין תאונת אופניים. קבלו את המדריך המלא.

תביעת פיצויים בעקבות תאונת אופניים

סוגי תאונות אופניים נחלקים לשניים:

  1. תאונות בהן רוכב האופניים הוא זה שפגע
  2. תאונות בהן רוכב האופניים הוא הנפגע

במקרה של גרימת נזק בעקבות תאונת אופניים יכול מי שנפגע להגיש תביעת נזיקין ואף תלונה במשטרה.

כדי שתאונה עם אופניים תיחשב כתאונת דרכים חייב להיות מעורב בה רכב מנועי כלשהו, דוגמת מכונית, אופנוע, אוטובוס, משאית, רכבת וכד'. הרוכב הנפגע יכול לתבוע את חברת הביטוח של הרכב שפגע.

אופניים חשמליים אינם נחשבים לרכב מנועי והחוק אינו מחייב את רוכבי האופניים בביטוח חובה. משום כך, אם הייתה תאונה שלא היה מעורב בה רכב ממונע, למשל פגיעה של אופניים חשמליים בהולך רגל, לא יחול חוק הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים.

בתאונה עם רכב ממונע אין זה משנה מי האשם בתאונה. זה שנפגע יהיה זכאי לקבל פיצוי גם אם בשל רשלנותו ארעה התאונה. סכום הפיצוי לנפגעי אופניים מרכב ממונע תלוי בעיקר בחומרת הפגיעה, גילו של הנפגע ומצבו הכלכלי.

תאונות אופניים

תאונות אופניים של תלמידים – התייעצות עם עורך דין

לגבי תלמידים, חשוב לדעת כי כל התלמידים מגן חובה ועד כיתה י"ב מבוטחים בפוליסת ביטוחים אישית המקנה להם כיסוי ביטוחי מלא. כלומר, אם תלמיד הוא זה שנפגע בתאונת אופניים והתאונה לא נגרמה בשל מעורבות של רכב מנועי, התלמיד הנפגע יוכל לתבוע פיצויים במסגרת הפוליסה הזו.

אולם יש לסייג ולומר כי הפיצויים יתקבלו רק במקרה והוא נותר עם נכות לצמיתות בעקבות התאונה. גובה הפיצוי במקרים אלו נקבע על-פי חומרת הנכות. בכל מקרה מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונת אופניים לגבי ההליך.

תאונות אופניים בדרך לעבודה

רוכבי אופניים רבים עושים את דרכם לעבודה ובחזרה עם אופניים. במידה ומתרחשת תאונה, הנפגע זכאי להגיש תביעה במסגרת הביטוח הלאומי כנפגע עבודה כי זו נחשבת לתאונת עבודה לכל דבר. התביעה במסגרת ביטוח לאומי היא תביעה בנוסף לכל תביעה אחרת, אם זו תביעה נגד חברת הביטוח שמבטחת את הרוכב בפוליסת ביטוח פרטית או נגד חברת הביטוח של הרכב הפוגע.

כיצד מבוטחים רוכבי אופניים?

מכיוון שלאופניים חשמליים אין ביטוח חובה, אין להם בעצם ממי לתבוע פיצויים, למעט במקרים בהם התאונה התרחשה עם רכב מנועי שיש לו ביטוח חובה.

אופניים חשמליים, כאמור, אינם נחשבים לרכב ממונע ועל כן מעמדם של רוכבי האופניים החשמליים הוא כשל הולכי רגל ולא מובטחים להם פיצויים במקרה של נזקי גוף כתוצאה מתאונה. דבר זה חושף אותם לנזק כלכלי עצום. במקרים מסוימים אפשר לתבוע גופים אחרים, לדוגמא ביטוח תאונות אישיות במידה ויש או מועצה מקומית בשל מכשול כלשהו בדרך שגרם לתאונה.

עורך דין תאונות אופניים

עורך דין תאונות אופניים לתביעת נזיקין

ניתן לומר כי תאונת אופניים עם רכב מנועי מאפשרת לרוכב האופניים לתבוע את ביטוח החובה של הרכב שפגע בו, במידה ונגרום לו נזק גופני.

במקרה של תאונה עם הולך רגל, ברוב המקרים יחשב רוכב האופניים לצד הפוגע, כלומר לצד הנתבע וזה שחייב בפיצויים.

במידה ונגרם נזק לרכוש, מדובר יהיה בתביעת נזיקין נגדה יאלץ רוכב האופניים להתמודד, כאשר סכום התביעה אמור להיות מוגבל לגובה הנזק ברכוש שנגרם לנפגע.

במידה ונגרם נזק גופני, הליך התביעה יהיה מורכב יותר ויש להיעזר בשירותיו של עורך דין תאונות דרכים.

מאמרים נוספים
דילוג לתוכן